Logotip Olesa Insutrial
+

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat inicia un projecte d’associacionisme empresarial per als polígons industrials20/1/2021

L’objectiu és fomentar la col·laboració entre empreses als polígons del municipi per tal de poder tenir un interlocutor únic i facilitar la seva dinamització.Amb l'inici del 2021, l'Ajuntament d’Olesa arrenca un projecte d’associacionisme empresarial per als polígons industrials. Per desenvolupar el projecte, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) i l’objectiu és fomentar l’associacionisme empresarial als polígons del municipi per tenir un interlocutor únic, agilitzant-ne la seva dinamització.

 

L’associacionisme empresarial constitueix un element clau i un excel·lent punt de partida per a la gestió, la dinamització i la millora dels espais d’activitats econòmiques, a més de ser un dels grans catalitzadors per afrontar l’etapa post-covid. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Olesa inicia un projecte d’associacionisme per a les empreses dels polígons industrials, amb la voluntat que el municipi compti amb una entitat que defensi els interessos de les àrees d’activitat econòmica i actuï com a interlocutor amb l’administració local.

 

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament treballa per al foment de la indústria del municipi en tots els seus polígons i ho fa a través de diferents línies d’actuació en aquest àmbit, una d’elles assolint una relació més pròxima amb l’empresariat olesà i d'aquells que es vulguin ubicar al municipi. En aquest sentit, Dídac Solà, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, assenyala que una manera lògica d’aconseguir-ho “és que cada polígon impulsi una associació per tenir un interlocutor vàlid i àgil amb l’Ajuntament”.

 

Un cop tancat el contracte, el següent pas de l’Ajuntament d’Olesa serà estructurar el plantejament del projecte i posteriorment prioritzar els polígons abans de començar a relacionar-se amb les empreses i fer reunions per ajudar els associats. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica es busca generar complicitat i confiança amb tot el teixit productiu del municipi, el gran motor de l’economia local i de la creació d’ocupació.

 

La intenció de l’Ajuntament d’Olesa és ajudar a la creació d’associacions per polígons i, a ser possible, assolir una associació industrial d’Olesa. Es tracta d’un projecte d’associacionisme empresarial que es dirigeix a les empreses establertes a Olesa de Montserrat, principalment als polígons. “És en aquest àmbit on volem fer un salt important, tot i que no vol dir que les empreses situades al nucli urbà no hi puguin tenir accés”, assenyala Solà.

 

Un bon soci industrial

 

Per desenvolupar el projecte d’associacionisme, l’Ajuntament d’Olesa compta amb la col·laboració experta de la Unió de polígons industrials de Catalunya (UPIC), que té l’encàrrec de detectar les empreses que es comprometen amb el projecte i en poden ser tractores, mitjançant la resposta a un breu i àgil qüestionari. El regidor de Promoció Econòmica, Dídac Solà, destaca que ja tenen un fort vincle amb les empreses, a les quals han informat sobre decrets i subvencions, però “es vol assolir una relació més pròxima per identificar necessitats i establir els paràmetres d’interacció”.

 

La UPIC és una associació sense ànim de lucre integrada per diverses entitats que representen polígons industrials catalans, les 13 cambres de comerç catalanes i el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya. L’àmplia trajectòria de la UPIC en projectes d’associacionisme empresarial permetrà a l’Ajuntament disposar d’una metodologia de treball establerta, de més recursos i assolir els objectius més ràpidament. Durant el primer trimestre del 2021, la UPIC convidarà a participar en reunions de dinamització del projecte, que si la situació no canvia, hauran de ser virtuals fins a noves indicacions.

 

Des del Departament de Promoció Econòmica es recomana a les empreses o comerços interessats en alguna activitat formativa que s’adrecin a Cal Rapissa, al carrer Ample 25, on trobarà tota la informació sobre el projecte. No obstant això, en aquest projecte, serà l’Ajuntament qui contactarà amb les empreses per donar a conèixer el projecte i fer reunions. També es pot sol·licitar informació trucant al telèfon 93 7780050 (opció 3) o a través del correu electrònic promocioeconomica@olesademontserrat.cat.


Promoció Econòmica – Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Ample, 25 | Edifici de Cal Rapissa

08640 Olesa de Montserrat

   promocio@olesademontserrat.cat

  Tel. 93 778 00 50 – Ext. 3600

Reconeixement AOC Logo Infoparticipa