Logotip Olesa Industrial
+

L'Ajuntament d'Olesa explica a les empreses l'impuls que representarà el POUM al sector28/10/2022

L’Ajuntament d’Olesa ha explicat al teixit empresarial del municipi el que representarà el futur POUM per al seu sector, per al desenvolupament dels polígons i les oportunitats econòmiques per a la indústria.La presentació del POUM s’ha fet en un acte celebrat a l’Auditori de la Casa de Cultura i organitzat per l’Associació Industrial Olesa. Hi ha assistit una vintena d’empreses dels diferents polígons industrials que té el municipi.

 

Carme Pros, gerent del Grup TG-Direxis i presidenta de l’Associació Olesa Industrial, ha estat l’encarregada de presentar la jornada i donar pas a l’alcalde Miquel Riera, qui ha exposat el nou POUM.

 

L’alcalde ha detallat el procés que ha seguit l’elaboració del document, ja aprovat i pendent de publicació al DOGC, i el que representa per al desenvolupament dels polígons i d’atracció de noves empreses. “Des de l’any 1993 el municipi ha evolucionat i ha canviat molt. S’han desenvolupat nous sectors industrials, d’altres s’han paralitzat, han aparegut naus amb usos provisionals d’activitats  que tenen problemes per a realitzar-se. Per això calia un  nou planejament urbanístic municipal, per dotar-nos d’eines noves que puguin donar resposta a aquest problemes, per a que els polígons puguin desenvolupar-se i també legalitzar les seves activitats” ha remarcat l’alcalde.

 

Riera ha destacat que el nou POUM resolt problemes de planejament i jurídics i dona més possibilitats als usos que es poden desenvolupar en les empreses “el document soluciona problemes de planejament i també problemes jurídics i dona més flexibilitat als usos. Les activitats econòmiques han evolucionat, no són les mateixes de fa 30 anys quan es van fer amb mentalitat de gran fabrica, ara hi ha més activitats socioculturals i esportives, del sector farmacèutiques i oficines d’enginyeria vinculades al sector automobilístic”.

 

L’impuls del sector industrial d’Olesa també està vinculat al desenvolupament d’infraestructures com la carretera c-55 i l’acabament del tram de la B-40, pendent des de molt de temps i que és previst s’enllesteixi el 2023. Fa temps que el consistori olesà manté converses amb la Generalitat de Catalunya per reclamar les connexions d’aquestes dues vies amb els diferents polígons industrials que hi ha a l’entrada nord i sud del municipi: l’accés a Càtex-Molí, Càtex-Vilapou, Can Singla, la KAO, La Puda o Can Vinyals.

 

Per la seva part, l’arquitecta Municipal, Maria Rull, ha desglossat les característiques dels polígons, els que ja tenen el seu desenvolupament urbanístic finalitzat, com el polígons industrial Kao Corporation o Can Vinyals;  i els que no, com el polígon industrial de la Carretera de La Puda o La Flora; i ha explicat els principals dubtes i consultes que fan les empreses al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament. “La gran pregunta de les empreses que es volen instal·lar aquí és saber si poden desenvolupar la seva activitat a un polígon en concret, i també quines obres poden fer als edificis o naus. Primer han de demanar l’ús provisional de l’activitat i sol·licitar informe previ a Urbanisme, i si aquest, en dos mesos no ha donat resposta, s’estima resposta favorable” ha explicat Rull. 

 

El públic assistent a l’acte també ha pogut resoldre dubtes o tenir més informació sobre les seves empreses o polígons, com quina és la capacitat de subministrament elèctric que hi ha als polígons, les dates de requalificació dels carrers al sector de Càtex-Molí o quin és el calendari d’execució dels accessos als polígons.  

 

Posteriorment a l’explicació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, l’Associació Olesa Industrial ha celebrat la seva assemblea.

 

Aquesta entitat va néixer fa un parell d’anys amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat, la millora i la transformació sostenible i digital dels polígons i per afavorir la captació de noves inversions. A Olesa hi ha 9 polígons industrials amb més de 150 empreses.


Audio

  • MP3 - Acte de presentació del POUM a les empreses

Promoció Econòmica – Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Ample, 25 | Edifici de Cal Rapissa

08640 Olesa de Montserrat

   promocio@olesademontserrat.cat

  Tel. 93 778 00 50 – Ext. 3600

Reconeixement AOC Logo Infoparticipa